Rikoksen uhri

< Takaisin tilanteisiin

Jokainen meistä voi joutua rikoksen uhriksi. Rikoksen uhriksi joutuminen on ahdistava kokemus, joka voi rapauttaa turvallisuuden tunnetta. Tällöin oikeudenkäyntiin osallistuminen ja korvausasioiden hoitaminen voi tuntua ylipääsemättömän vaikealta. Jos vasta epäilet joutuneesi rikoksen kohteeksi, ota yhteyttä. Autamme sinua arvioimaan tapahtuneen ja tarvittaessa laatimaan rikosilmoituksen sekä viemään asiaasi eteenpäin oikeusteitse.

Tilannetta helpottaa, kun tukenasi on lakimies, joka on aidosti kiinnostunut hyvinvoinnistasi ja parhaastasi. Rikoksesta voi aiheutua monenlaisia vahinkoja ja rikoksen tekijä on niistä vahingonkorvausvelvollinen. Autamme sinua selvittämään, mistä kaikesta voit vaatia vahingonkorvausta, arvioimaan vahinkojen määrän, keräämään todistusaineistoa ja ajamaan asiaasi oikeudessa, jotta saat varmasti oikeudenmukaisen vahingonkorvauksen. Jos rikoksentekijä osoittautuu varattomaksi, hänen henkilöllisyyttään ei saada selville tai rikoksentekijä on esimerkiksi vankilassa, voimme auttaa sinua hakemaan korvausta Valtiokonttorilta.

Jos olet kohdannut lähisuhdeväkivaltaa tai olet joutunut muussa yhteydessä vakavan rikoksen uhriksi, avustajasi kulut korvataan valtion varoista. Myös muissa rikostilanteissa saatat olla oikeutettu oikeusapuun valtion varoista. Näissä kaikissa seikoissa neuvomme sinua, jotta kaikki lailliset oikeutesi voidaan selvittää ja turvata mahdollisimman tehokkaasti.

Pystymme huolehtimaan oikeusturvasi toteutumisesta sitä paremmin, mitä varhaisemmassa vaiheessa saamme toimeksiannon.

Soita meille. Hoidetaan asiasi yhdessä!